Sam: iets te veel van het goede leven gesnoept

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-05-2009
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Sam is een leuke, corpulente cypers met witte kater, gecastreerd, geboortedatum: 01-05-2009. Reden van afstand: onvrede met zijn nieuwe woonomgeving. Woonde hij vroeger in een gezellig buurtje waar hij relaxt naar buiten kon, na de verhuizing was die mogelijkheid er niet meer en nam de frustratie toe. Eigenlijk was Sam echt niet gelukkig en zijn baasje daardoor ook niet. Vandaar de moeilijke keus voor herplaatsing.

In het verleden werd ontdekt dat hij last had van blaasgruis zodat zijn voeding bestaat uit blaasgruisdieet S/O van Royal Canin, noodzakelijk om hem gezond te houden. Complicerende factor is dat een aantal katten het erg smakelijk vinden en dus teveel eten met overgewicht tot gevolg. Er bestaat ook een ‘light’ versie van dit dieetvoer en in combinatie met meer beweging zeker een aanrader.

Sam vindt het heerlijk om geaaid te worden en komt gezellig bij je maar hij kan er ook geïrriteerd raken. Mis je de signalen en ga je door met aaien, dan mag je rekenen op tegengas in de vorm van een bijthapje. Kortom, lees zijn gedrag, respecteer zijn grenzen en samenwonen is een feestje. Zoals het een echte kat betaamt heeft Sam zo zijn voorkeur als het om soortgenoten gaat. Waar hij voorheen woonde had hij warme vriendschap met een katje in de buurt, andere katten vindt hij niet altijd even gezellig hoewel het in de open kattenkamer geen problemen geeft. Niet gewend aan honden en/of kinderen. Zo lief, roep je hem, dan komt hij vrijwel gelijk aangesneld.

In huis stond een kattenbak (open), Sam is keurig zindelijk, geen probleem. Hij maakt waarschijnlijk ook graag gebruik van buiten toiletteren. Heeft u een gezellig thuis met buitenspeelmogelijkheden in de aanbieding? Kom kennismaken; u bent welkom!