Saartje: zonneschijn met hier en daar een regenbui

Ras: Europees Korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-04-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 26-03-2018: Saartje kan echt heel gezellig zijn maar heeft ook een ander kantje waardoor ze soms snel geïrriteerd kan reageren en dan niet schroomt om een mepje uit te delen. Dat geeft ze overigens altijd keurig netjes van tevoren aan dus als u kattengedrag kunt lezen en bijtijds het contact stopt, blijft samenwonen een feestje.

Update 09-12-2017: soms ontstaan er maagklachten van pijnstilling (bij katten), dat leek bij Saartje ook het geval. Besloten werd om een röntgenfoto te maken van haar heupen/rug; er is sprake van een lichte afwijking, pijnstilling niet direct noodzakelijk. Goed nieuws dus! En het spugen is ook niet meer voorgekomen.

Update 07-10-2017: het was bij medisch onderzoek al opgevallen, het leek wel alsof ze pijn had in haar rug? Op advies van de dierenarts pijnstilling gegeven en dat bleek verlichting te geven. Geen dier verdient het om met pijn te moeten leven dus nu heeft ze elke dag een beetje Meloxidyl, gewoon over het eten, om blij door het leven te gaan. Meer weten? We vertellen het u graag!

Saartje is een leuk cypers met witte poesje,  gecastreerd, met geboortedatum: 06-04-2013. Een zoektocht naar het waarom van gedrag is niet altijd eenvoudig. Ze is als klein katje in huis gekomen, in de loop der jaren een nestje gehad waarvan een katertje is gebleven en dan ineens, sinds ongeveer een jaar plassen (of beter gezegd: sproeien) in huis… De juiste route gevolgd, eerst medische controle bij een dierenarts, en ja hoor, blaasgruis! Een poosje dieetbrokjes gegeven, later een ander merk brokjes gekozen, toch weer blaasgruis. Op advies van de dierenarts gestart met Zylkene voor meer rust en vertrouwen, geen resultaat. Het katertje herplaatst, wellicht was dat de reden voor het gedrag? Dan de gedachte: zou het iets met de geboorte van de kindjes te maken kunnen hebben? In dat geval is het probleem feitelijk onoplosbaar…

Lieve Saar wil een herkansing in een huishouden zonder kleine kindjes. Soortgenoten zijn naar alle waarschijnlijkheid geen probleem, de omgang met honden is niet bekend. Ze is gewend aan een kattenbak met overkapping en zelfs zo’n klapdeurtje vond ze geen probleem. Best dapper, niet iedere kat vindt dat een groot succes. Saartje is gewend om naar buiten te gaan en gebruikt daarvoor keurig het kattenluikje.

Op zoek naar alle aandacht, warme ligplekjes in de zon en liefdevolle kriebelsessies. U bent op zoek naar een gezellige lieverd? Kom kennismaken; u bent welkom!