Ruby: ruby, ruby, rubiii!!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 28-04-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

15128-rubyRuby is een rood cyperse kater, gecastreerd en met geboortedatum: 28-04-2007. Psst, nog een paar nachtjes slapen en dan is hij jarig…

In het asiel gekomen met zijn huisgenootje Angel en nee, de katten hoeven niet samen geplaatst te worden. Sterker nog, eigenlijk wil Ruby een thuis voor hem alleen want hij is helemaal niet zo gecharmeerd van de andere katten in de open kattenkamer. Reden van afstand was de komst van kinderen. Beide katten vonden het geen goed idee zo’n kleintje in huis en maakten er een dagtaak van om zich te verstoppen. De locatie verschilde van bank of kast maar pas als de kust veilig was (lees: kinderbedtijd en rust in huis) kwamen ze weer enigszins tevoorschijn. U begrijpt, voor niemand een leuke situatie, tijd voor verandering.

15128-ruby1Ruby kwam wel met een ‘cadeautje’ waardoor het even duurde voor hij op site mocht verschijnen. Volgens de eigenaar had hij af en toe last van zijn linker oogje, maar al snel bleek dat af en toe wel heel erg vaak te zijn en eigenlijk een constante factor. Tijd voor een deskundig oordeel: entropion (naar binnen krullend ooglid waardoor ooghaartjes continu de oogbol irriteren met pijn en ontsteking tot gevolg). Ruby werd geopereerd en moest zo’n vervelend kapje om, plus meerdere keren per dagen ogen zalven. Onnodig om te zeggen dat hij ons ook steeds minder leuk vond. De uitleg dat het voor zijn eigen bestwil was kwam niet goed over helaas. Gelukkig is die nare periode voorbij. Doordat het probleem al langer bestond is er wel een lichte beschadiging van het oog ontstaan, maar de pijn en ellende is voorbij. Wat een opluchting voor Ruby. Medicatie is niet meer nodig, de weg is vrij voor een nieuw begin bij lieve baasjes!

15128-ruby3De slimmerd houdt van spelen en volgens de informatie kan hij zelfs apporteren. Eigen mensen vindt hij geweldig, enige eigengereidheid is hem niet onbekend. Sinds zijn jonge jaren heeft hij blaasgruisdieet (Royal Canin S/O) waardoor zijn urine in goede conditie is. Om dat zo te houden is wel een levenslange voortzetting van de brokjes noodzakelijk. Met mooi weer kwamen hij weleens in de tuin maar een echte buitenstruiner, nee dat is teveel gezegd.

15128-ruby2

 

 

Komt u kennismaken? U bent welkom! P.S. een beetje cryptisch misschien maar we bieden onze excuses aan, als u eenmaal de melodie van het liedje waar de titel van het stukje vandaan komt in uw hoofd heeft, raakt u het vast niet meer kwijt 😉

 

Sponsoren