Rooitje: samen met Spooky best een beetje verdrietig

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-05-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Rooitje is zoals de naam al doet vermoeden een rood gemarmerd met witte poes, gecastreerd en met geboortedatum: 01-05-2011. Samen met Spooky in het asiel gekomen in verband met privé omstandigheden van hun baasje. In feite waren ze al een paar dagen alleen thuis, wel met verzorging maar geen goede oplossing voor de lange termijn. We hebben niet zo heel veel achtergrondinformatie, behalve dat ze zeer waarschijnlijk een rustig huishouden zijn gewend…

Urinecontrole gaf bij Rooitje de diagnose blaasgruis (struviet) waarvoor speciaal dieetvoer noodzakelijk is (Royal Canin S/O). Hiermee voorkom je verdere problemen en staat niets een lang en gelukkig poezenleven in de weg. De foto’s maken het al duidelijk: het is geen heel dapper poesje. Mensen die ze niet kent, situaties die ze niet kent, het  geeft haar duidelijk schrik.

Het blazen is bedoeld om iedereen op afstand te houden en dat terwijl, als ze u eenmaal kent en vertrouwt, ze eigenlijk onwijs lief is. Voor haar liever geen omgeving met kleine kindjes en/of honden. Een beetje tijd om te wennen en een warm mandje, dat zou Rooitje gelukkig maken.

Komt u kennismaken? U bent welkom!

Sponsoren