Roderik: ‘ik hou alleen van jou’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum:  02-03-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Roderik is een prachtige rood cyperse kater, gecastreerd, met geboortedatum: 02-03-2010. Het is een speciaaltje, op zoek naar een speciaal baasje. Hij was namelijk voor zijn baasje echt wel vriendelijk en dat geloven we van harte, alleen is hij dat niet voor andere mensen en wij hebben die positieve kant van hem ook nog niet mogen ervaren. De eerste tijd in het hokjesverblijf, achter in quarantaine leek dat ook wel logisch. Een nieuwe omgeving, beperkte ruimte en telkens nieuwe gezichten, best even wennen. Nu in de open kattenkamer is hij vaak in een konijnenhok of krabpaal te vinden en kom je te dichtbij, dan laat hij duidelijk merken daar niet van gediend te zijn.

Even dachten we een motivatie voor zijn gedrag te hebben gevonden: met de urinecontrole bleek Roderik behoorlijk last van struviet te hebben (blaasgruis). Hiervoor heeft hij een aantal dagen pijnstilling gehad, het blaasgruisdieet is voor de rest van zijn leven (Royal Canin S/O). Laat het u niet afschrikken, we geven u graag alle informatie en hij kan hiermee gewoon gezond oud worden.

Wat voor baasje zoeken wij? Lastig te zeggen want die ene klik, tja, die heb je niet met iedereen. Het positieve nieuws  is dat hij degelijk van iemand kan houden en zich dan gezellig opstelt, hij kwam zelfs op schoot. Ingewikkeld om precies die ene mens te vinden…

Andere katten zijn geen probleem. Roderik woonde in een grote groep katten maar is daarin een beetje een ‘loner’, dat wil zeggen: hij kiest zijn eigen weg, maakt geen ruzie maar ook geen warme vriendschap (tot nu toe). De omgang met honden is niet bekend en mogelijk ook niet zo’n goed idee? Een omgeving met kleine kinderen is voor geen van beide partijen leuk, niet voor Roderik en niet voor de kinderen. In ieder geval is er niets over bekend.

Keurig zindelijk, dat is hij wel. Als hij zich thuis voelt in zijn nieuwe woonomgeving zou hij het zeker op prijs stellen om naar buiten te kunnen, even een rondje in de buurt, de wind in de haren, het zonnetje op zijn snoet. Bent u die ene die zijn hart weet te veroveren? Kom kennismaken; u bent welkom!