Remus: meneertje geluk!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-03-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Remus is een prachtig dieprood cyperse kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-03-2016. Wat heeft hij een geluk gehad dat hij op tijd werd gevonden, het had heel slecht af kunnen lopen…

Op 19 maart werd Remus gevonden, wankelend, niet stabiel op de pootjes en ook niet meer helemaal bewust van de situatie. Gelukkig opgemerkt door de vinder en via de dierenambulance met spoed naar de dierenarts gebracht. De symptomen konden passen bij meerdere aandoeningen maar bij een kater is er altijd een risico op niet meer kunnen plassen. En dat bleek bij Remus ook het geval te zijn. Doordat blaasgruis de plasbuis afsluit, kan de urine niet weg en zal de kat zichzelf vergiftigen, echt levensgevaarlijk. Voorzichtig is hij gespoeld en heeft hij een aantal dagen een katheter gehad om te kunnen plassen. Wat zal het een opluchting zijn geweest dat zijn blaas eindelijk geleegd werd, arme kat. Met de nodige medicijnen mocht hij na een paar dagen van de dierenarts naar het asiel op voorwaarde dat we hem goed in de gaten zouden houden.

Er is een schema gemaakt wanneer hij plaste, hoe vaak en hoeveel. Tja, je moet er iets voor over hebben. Het was niet zo dat hij stopte met plassen maar echt grote plassen, nee daar was geen sprake van. Voor de zekerheid is een röntgenfoto van de blaas gemaakt, geen blaassteen gelukkig, wel een verdikte blaaswand ontstaan omdat het probleem al langere tijd speelde. Het advies van de dierenarts: langere tijd pijnstilling voor meer ontspanning van de blaaswand, en levenslang blaasgruis dieet!! (Royal Canin S/O) In de open kattenkamer waar Remus nu woont, gaat hij voor de nacht apart van de andere katten zodat goed gemonitord kan worden of hij plast en zo ja, hoeveel. Met vreugde kunnen we u vertellen dat het goed met hem gaat!

Het is een lieverd, we kunnen het niet anders zeggen. Ook wel slim want hij heeft natuurlijk helemaal geen zin om opgesloten te worden ’s avonds en is dan ineens spoorloos verdwenen in een donker hoekje, grijns. O ja, en het is een prater, dus u moet wel van een goed gesprek houden. Niet overdreven maar als u contact maakt is de kans groot dat hij vocaal van zich laat horen. Soms als hij zijn dag niet heeft, kan hij een beetje geïrriteerd uit de hoek komen maar dat overkomt ons allemaal wel eens. In de open kattenkamer gaat hij netjes om met soortgenoten, geen warme vriendschap maar ook zeker geen ruzie. De omgang met honden is niet bekend. Prima geschikt voor een gezin met iets oudere kinderen (10+) en graag met toekomstige buitenspeelmogelijkheden.

Bent u een zorgzaam type en vindt u pijnstilling en dieetvoeding geen enkel bezwaar? Kom kennismaken, u bent welkom!