Raisa en Valeska: broer en zus én echte vrienden!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater (Raisa) en Poes (Valeska)
Geboortedatum: 12-09-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja samen plaatsen

Bijzonderheden:

Raisa is een knappe zwart witte kater, gecastreerd, geboortedatum: 12-09-2017 en Valeska is zijn zusje, grijs wit, eveneens gecastreerd met, het zal u niet verbazen, dezelfde geboortedatum. Als kleine hummeltjes van 9 weken geadopteerd en wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden op zoek naar een nieuw warm mandje.

Samen, ja, zeker weten. Broer en zus hebben echt een warme band, liggen samen in een mandje, spelen samen en ga zo maar door. Momenteel hebben ze het best een beetje moeilijk met alle veranderingen. Al die onbekende mensen, het delen van de kattenkamer met soortgenoten en op de achtergrond hondengeblaf, het wennen heeft nog een beetje tijd nodig. Valeska heeft de theorie: ‘als ik zorg dat ik onzichtbaar ben, dan zien ze me niet’, Raisa doet zijn best om stoer over te komen maar geeft dan toch een paar keer blazen, zo dapper is hij helemaal niet. Gaat goed komen! Bij de eigenaar speelden ze het hele huis plat (dat mag u bijna letterlijk nemen).

Ze hebben ieder zo hun eigen dingetjes: Raisa komt nog weleens op schoot, als hij zin heeft, terwijl Valeska dat niet gaat doen. Optillen vinden ze alle twee spannend. Ze hebben bij de eerste kennismaking een rustige benadering nodig, eerst snuffelen, een goed gesprek (lees: lieve woordjes), daarna mag er zachtjes gekriebeld worden. Kinderen niet gewend, evenmin als de omgang met honden. Een niet al te druk huishouden waar ze een beetje de tijd krijgen om te wennen lijkt ons een goede setting. Keurig zindelijk.

Benieuwd of u samen heel erg gelukkig gaat worden? Kom kennismaken; u bent welkom!