Pumy: een tikkie complex verhaal

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-07-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 13-10-2016: Pumy is in gastopvang om te zien hoe ze zich in huiselijke opvang zonder iets te moeten handhaaft…

14660 PumyPumy is een bijzonder wit-zwart katje, pardon poes, gecastreerd en met geboortedatum: 15-07-2013. Het is niet voor het eerst dat ze in het asiel is. Ongeveer 3 maanden geleden was ze er ook, helaas nu retour gekomen in verband met minder makkelijk gedrag. Laten we bij het begin beginnen: het is een angstig katje, heeft inmiddels meerdere eigenaren gehad en geeft in haar gedrag alle signalen: laat me met rust. Pumy wil niet aangehaald worden en is er nog niet aan toe om dichtbij mensen te zijn. Toch is het geen buitenkatje, in de open kattenkamer blijft ze bij voorkeur binnen, lekker veilig in de krabpaal. Spelen met zo’n hengeltje vindt ze wel erg leuk, dan vergeet ze bijna dat u er ook nog bent. Katten en prooi-vang-gedrag, altijd een succes.

14660 Pumy3Bij te veel contact ontstaat stress wat zich uit in stress gedrag en soms ook uithalen naar mensen. Onnodig om te zeggen dat een drukke omgeving met kinderen geen goede match is. Honden is onbekend. In het asiel samen met kater Andor de ruimte delen is geen probleem, hij leeft hier en zij leeft daar. Pumy is keurig zindelijk.

14660 Pumy2Wat voor baasje zoeken wij? Eerlijk gezegd een lastige vraag. Zonder enige vorm van druk accepteren dat Pumy haar eigen route in leven kiest en met tijd open staat voor meer contact, of niet, is niet eenvoudig en dat snappen we. Toch lijkt dat de aangewezen route. Misschien blijft ze altijd haar eigen route kiezen, misschien durft ze toch meer vertrouwen te laten zien, Pumy’s welzijn staat voorop. Bij medisch onderzoek is een klein hartruisje gehoord, geen zorgen maken. er is ook geen medicatie nodig. Alleen met narcose is het goed om de dierenarts op de hoogte te stellen. Heeft u haar ogen gezien? Prachtig blauw en groen, odd eyed.

Wilt u meer weten? Kom kennismaken; u bent welkom!

14660 Pumy (5)-2 14660 Pumy (4)-2 14660 Pumy (3)-2 14660 Pumy (2)-2 14660 Pumy (1)-2 14660 Pumy-3

 

Sponsoren