Pluisje: het leven is een spannend feestje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-03-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Pluisje is een bijzonder wit grijs katje, een katertje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 01-03-2015. Als jong volwassen katje kwam hij in huis bij zijn baasje en leefde zijn leven als binnenkatje. Wegens verhuizing naar een woonomgeving waar geen katten welkom zijn moest er een andere oplossing gevonden worden, dat is herplaatsing geworden.

Qua gedrag is Pluisje zeker in het begin onzeker. Aan de ene kant wil hij heel graag aandacht en lekker even kroelen. Aan de andere kant vindt hij alles ook snel spannend en schiet hij weg. Volgens de informatie heeft hij echt moeite met harde geluiden (harde stemmen e.d.), stofzuigen is ook niet zijn grote hobby. Omdat hij al een tijdje in het asiel is, is het wennen prima in orde gekomen en loopt hij stoer los in de kattenkamer zichzelf reuze te vermaken, zo schattig.

Met de medische controle viel op dat Pluisje last had van ontstoken tandvlees en daardoor een beetje vreemd zijn brokjes wegwerkte. In 1e instantie heeft hij daarvoor een ontstekkingsremmende injectie voor gehad, dat leek goed te werken. Helaas, het duurde niet lang, een paar weken om precies te zijn, voor de klachten weer terug waren. Dat was niet de bedoeling. Er zat niets anders op, gebitssanering. Alle kiezen zijn verwijderd, de hoektanden en tandjes zijn er nog. De eerste dagen na de behandeling heeft hij natuurlijk zachtvoeding, antibiotica en pijnstilling gehad. Ondertussen gaat het eten hem weer prima af, ja ook gewoon brokjes! Soms zien we Pluisje nog een typische beweging met zijn pootje bij zijn bekkie maken, waarschijnlijk gewoontegedrag dat moet slijten, de tandvleesproblemen hebben hem langere tijd last gegeven. Controle bij de dierenarts was piekfijn in orde.

Keurig zindelijk, kattenbak gewend. De andere katten in het verblijf vindt hij prima, geen warme vriendschap maar ook zeker geen oorlog. De omgang met honden is niet bekend.

U wilt graag kennis komen maken? Dat kan, u bent welkom!