Pluis: wil graag verzorgd worden

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-04-2005
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Belangrijke info: Pluis kan niet in Den Helder geplaatst worden in verband met terug lopen naar oude woonadres…

Pluis is een zwart wit katje, pardon poes!, met prachtige kleur ogen en schattig zwart kinnetje. Ze is gecastreerd en heeft geboortedatum: 15-04-2005. In het asiel gekomen in verband met privé omstandigheden, ooit als jong katje het leven in gewandeld, inmiddels uitgegroeid tot een eigenwijsje die graag zelf bepaalt wat en hoe en wanneer.

Gelukkig is Pluis heel duidelijk in haar lichaamstaal. Kom je met aaien op een plekje wat ze niet zo prettig vindt, zie je haar reageren. Ook een zwiepende staart moet u in de gaten houden. Maar bent u een beetje handig in het lezen van signalen, dan is ze prima in de omgang. Zo af en toe komt ze ook op schoot, lekker genieten.

Ze is gewend om naar buiten te gaan, met deurpersoneel dus geen kattenluikje gewend. Een kattenbak in huis, bovenkap met klepje is geen probleem. Wel graag op tijd schoonmaken want vindt mevrouw iets vies, dan doet ze het ook echt niet. Groot gelijk natuurlijk, hygiëne is belangrijk in het leven. Met urinecontrole werd blaasgruis geconstateerd, zowel struviet als calciumoxalaat. Hiervoor is het heel belangrijk dat ze de rest van haar leven de goede brokjes krijgt, in dit geval Royal Canin S/O! Met de laatste urinecontrole kunnen we goed nieuws melden: de urine is weer helemaal schoon.

Andere katten? Van Pluis hoeft het niet, ze doet niet echt lelijk maar is ook geen vrienden. Vriendschap is ook moeilijk uit te leggen, als single-kat is ook een optie. Gezien haar omschrijving is een plaatsing bij kleine kinderen een minder goed idee. Hoe ze reageert naar honden is niet bekend.

Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!