Pippa: beetje voorzichtig met soortgenoten

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes gecastreerd
Geboortedatum: 01-07-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

14778 Pippa (6)Pippa is een leuk schildpadpoesje, gecastreerd en met geboortedatum: 01-07-2011. Sinds vorig jaar september woonde ze samen met een andere kat bij mensen waar ze ook de mogelijkheid had om naar buiten te gaan. Alles ging goed totdat er iets gebeurde, niemand weet precies hoe of wat, maar Pippa kwam gewond thuis en door alle stress ging ze in huis plassen. Gelukkig ging het met de tijd over en werd de kattenbak weer naar behoren gebruikt, een hele opluchting. Totdat de volgende nare situatie zich aandiende: een wildvreemde kater kwam het huis binnen, sproeide bij de kattenbak en Pippa raakte zo van slag dat het plassen weer begon. Weliswaar in de buurt van de kattenbak en niet overal in huis maar wel vervelend. Ook als de andere kat in huis naar de kattentoilet was geweest om bijvoorbeeld een grote boodschap te doen, dan eerst schoonmaken voordat Pippa het weer in gebruik nam. Ze hecht grote waarde aan schoon sanitair zullen we maar zeggen.

14778 Pippa (1)-2Eigenlijk is ze een beetje onzeker over andere katten, niet super bang en op zich zou het wel kunnen maar niet met overheersende, dominante soortgenoten, daar wordt ze niet gelukkig van. Een leven als single-kat zonder dreigingen van buurtkaters die binnen komen buurten is ook een prima plaatsing. Kinderen zijn in principe geen probleem. Pippa is geen knuffel- en sjouwkatje, ze heeft graag een beetje respect voor haar eigenheid. Wel vindt ze het fijn om in de aandacht te staan, aaitjes en knuffeltjes te ontvangen. Soms wordt ze dan een beetje te enthousiast, slaat de pootjes om je arm en deelt liefdesbeetjes uit. Niet schrikken dus. Samen een filmpje kijken in de gezellige lui-stand is een prima tijdsbesteding, ze komt dan heerlijk bij je liggen. Oja, ze wil ook graag een fijne krabpaal zodat uw meubilair heel blijft. Komt u kennismaken? U bent welkom!

Een paar kleine aanvullingen: Pippa vindt het prettig om uit de kraan te drinken en mocht de wc deur open staan is de toiletpot ook een goed alternatief. Als ze zich helemaal senang voelt, gaat ze graag met speeltjes aan de haal, helemaal leuk.

 

Sponsoren