Pasha: het leven is soms niet eerlijk…

 

Ras: Pers
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 18-09-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Pasha is een binnenkort knappe perzische kater, gecastreerd, crème kleurig. Zijn vachtje is wegens ernstig achterstallig onderhoud momenteel kort, druk bezig om terug te groeien naar oorspronkelijke lengte. Dat betekent natuurlijk wel dat de nodige zorg aan de vacht op regelmatige basis verplicht is, om herhaling te voorkomen. De nieuwe eigenaar dient dus een verzorgend type mens te zijn.

Niet alles is bekend van de achtergrond maar waarschijnlijk heeft hij niet al te beste ervaringen met mensen gehad. Pasha houdt zich stil, vindt het moeilijk om uit zichzelf contact te maken en heeft de voordelen van gezellig samen (of alleen) spelen nog niet leren kennen. En toch, wat is hij lief! Met zachte woordjes en lief aaien gaat zijn spinmotortje aan, zo schattig.

Waar hij vooral behoefte aan heeft zijn lieve mensen en een rustige omgeving waar hij alle tijd krijgt om uit zijn schulp te kruipen en stapje voor stapje te leren dat het oké is, dat hij nergens bang voor hoeft te zijn en dat er gewoon van hem gehouden wordt. Die opdracht: ‘houden van Pasha’ moet niet moeilijk zijn toch?!

Helaas is zijn neusje erg plat gefokt, zeker een aandachtspuntje bij grote inspanning en/of warm weer. Keurig kattenbakzindelijk, gewend aan royal canin brokjes voor langhaarkatten maar gelukkig eet hij ook wel onze brokjes. Een nieuw thuis met hond(en) is een minder goed idee, dat vindt hij iets te spannend (lees: eng). Het woeste buitenleven laat hij graag aan zich voorbij gaan, de kernwoorden voor Pasha zijn vooral rust, reinheid en regelmaat.

U bent helemaal verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom!