Olijfje: paniekerig poezenmeisje…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-03-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Olijfje is een prachtig zwart wit katje, een inmiddels gecastreerd poesje met geschatte geboortedatum: 08-03-2017. Geschatte geboortedatum dus gevonden? Ja, inderdaad gevonden al was de locatie best een beetje opvallend. Olijfje is namelijk in een leegstaande woning gevonden. Niemand heeft zich gemeld en achtergrondinformatie is dus niet echt bekend. Duidelijk is dat het gaat om een angstig en onzeker poezenmeisje dat in haar angst ook minder aardig kan reageren…

Waar die angst vandaan komt? Mogelijk heeft Olijfje geen goede socialisatie gehad. Het kan ook (deels) erfelijke aanleg zijn. Of minder goede ervaringen opgedaan met mensen en nieuwe situaties. Maar het kan ook een mix van factoren zijn. Hoe dan ook, ze heeft tijd nodig. Tijd om te wennen en om vertrouwen te kweken. Liefdevol mogen zijn wie je bent en groeien naar wat je kunt worden, zoiets is de bedoeling. Momenteel is ze aan het wennen in de open kattenkamer. Waarschijnlijk heeft ze weinig ervaring met andere katten. Toch verwachten we eigenlijk geen problemen. Mochten er bijzonderheden zijn, dan melden we dat zeker.

De omgang met honden is niet bekend. Een omgeving met (jonge) kinderen is niet ons advies, iets wat u ongetwijfeld ook al had bedacht bij het lezen van bovenstaande tekst. Olijfje is keurig kattenbakzindelijk. Is lichte dwang noodzakelijk, denk aan een bezoekje aan de dierenarts of zelfs maar in het vervoersmandje, dan is er grote angst waardoor ze in paniek raakt en stopt met nadenken. Het bekende ‘kat in het nauw’. In kleine stapjes veiligheid bieden en vooruitgang boeken, het is een uitdaging maar wie weet wat er mogelijk is.

Denkt u haar gouden match te zijn? Kom kennismaken; u bent welkom!