Nosy: heeft nog niet zoveel vertrouwen

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-06-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Nosy is een cypers witte kater met good looks, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-06-2013. Hij woonde bij een groep katten in de binnenstad van Den Helder, hun verzorger werd ziek en zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer thuis komen, er moest een oplossing geboden worden. Met vangkooien zijn de katten gevangen, sommige bleken wel degelijk een baasje te hebben en zijn weer thuis. Zij werden verleid door het altijd aanwezige voer. Voor deze kater kwam geen reactie zodat we nu op zoek zijn naar een nieuw baasje.

Gezien zijn voorgeschiedenis is het waarschijnlijk geen goed idee als hij in Den Helder geplaatst gaat worden. Grote kans dat hij dan weer terugloopt naar de oude situatie, niet de bedoeling. Zijn naam heeft hij te danken aan de krassen op zijn neus, iets dat mooi aan het genezen is. Door onvoldoende socialisatie en wellicht ook minder positieve ervaringen met mensen laat Nosy zich nog niet aaien, we mogen ook niet echt dichtbij komen. Zijn strategie is vlucht. Van een afstandje een lief gesprekje voeren, dat mag wel en heel langzaam zie je hem dan ook een klein beetje ontspannen. Andere katten is geen probleem, kattentaal verstaat hij als geen ander.

In feite is Nosy op zoek naar een kattenvriend of -vriendin die hem alle tijd en ruimte geeft om te wennen en zich thuis te voelen. Het is mogelijk dat hij zover komt dat hij zich wel laat aaien, het is ook mogelijk dat het altijd een moeilijk punt zal blijven. Een tijdsplanning is niet te geven. Ook zonder direct contact is het mogelijk om van een kat te genieten, als hij ontspannen slaapt en je rustig langs kunt lopen zonder dat hij wegloopt, of als hij heerlijk met een propje papier aan het spelen is terwijl hij denkt dat je niet kijkt. We begrijpen dat het niet voor iedereen een goede keus zal zijn, maar hij verdient iemand die in hem gelooft…

Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent welkom! P.S. de lichtgroene vlekjes zijn grasvlekjes 😉

Sponsoren