Noëlla: boompje gekraakt

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-06-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Noëlla is een prachtig bruin cypers wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 08-06-2017. Samen met haar zusjes, allemaal jong volwassen katten en een groot aantal kittens in het asiel gekomen wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Dit katje is de eerste die we mogen delen, klaar voor plaatsing.

Klaar voor plaatsing betekent dat de logistieke route volledig is afgelegd: ze is geënt, ontwormd, ontvlooid, gechipt en dus ook gecastreerd. Haar gedrag is een aandachtspuntje: ze is niet echt aan onbekende mensen gewend. Voor haar eigen baasje die ze kende en vertrouwde was het anders, daar had ze wel een vriendschapsband mee opgebouwd. Andere mensen ontwijkt ze bij voorkeur. Bij het wennen in de open kattenkamer heeft ze goed rond gekeken en besloten om een boompje te kraken. Lekker onzichtbaar tussen de takken en bladeren. Kom je dichterbij, dan gaat ze nog iets hoger, iets meer verderop zitten. De remedie is rust, liefde en vertrouwen. Gewoon er zijn, rustig praten, geen direct oogcontact maken. Het gevoel geven: ook jij mag er zijn. Stapje voor stapje zal het vertrouwen groeien en is ze in staat om weer een warme band op te bouwen. Nee, ze heeft geen akelig verleden, dit komt door minder goede socialisatie naar mensen (lees: te weinig in handen geweest). Met katten heeft ze geen problemen, sterker nog, samenwonen met soortgenoten vindt ze reuze gezellig.

Een vriendelijke sociale kat kan een steuntje in de rug zijn. De omgang met honden is niet bekend. In een drukke omgeving met kleine kindjes is ze niet op haar plaats, ze kiest liever voor meer rust en overzicht. Maakt keurig gebruik van een kattenbak en op termijn, als ze zich helemaal thuis voelt, zou ze vast graag naar buiten willen.

Verwacht u geen wonderen binnen 3 dagen en denkt u de perfecte match te zijn? Kom kennismaken; u bent welkom!