Mylo: met handleiding

Ras: Burmees
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 26-10-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Mylo is een knapperd, in officiële termen: een lilac Burmees. Het is een gecastreerde kater met geboortedatum: 26-10-2007. Voordat u verliefd naar het asiel komt een kleine tip: eerst de tekst goed lezen, even een kopje thee of koffie nemen, goed nadenken of u de juiste match bent en passende woonomgeving hebt. Is het antwoord volmondig JA, dan bent u van harte welkom 🙂

Zo begon het: ergens in september kregen we meerdere telefoontjes met verontrustende berichten over 2 Burmezen, broertjes, die ongelooflijk in huis sproeiden. Voor de gebruikelijke tips en adviezen zoals medische controle, oorzaak achterhalen, meerdere kattenbakken enz. was geen tijd meer, de dieren moesten herplaatst worden. Beetje voor beetje de voorgeschiedenis ontrafelt en het bleek dat de katten lang in goede harmonie hebben samengewoond tot de overgang naar een nieuw baasje waar het dus zo fout ging. Wisseling van huis kan grote stress geven, niet alleen bij mensen, zeker ook bij katten. Waar de broers voorheen gezellig samen in een mandje lagen, waren ze nu boos op elkaar en ongelukkig wat zich uitte in plassen in huis.

Om het gedrag te doorbreken werd in het asiel gekozen om de katten apart van elkaar te huisvesten. Gelukkig zijn er meerdere kattenruimten zodat ze elkaar niet zagen en belangrijker, niet roken en iedere kat goed geobserveerd kon worden. Natuurlijk werd ook de medische kant niet vergeten: de urine was keurig, geen blaasontsteking, geen blaasgruis. Broertje Hero deed het super en heeft zijn warme mandje al gevonden. Met Mylo was het wisselend. In de open kattenkamer werden toch regelmatig plasjes gevonden, opmerkelijk eigenlijk altijd in de buurt van deuren zoals de deur naar de buitenren en een deur naar de andere kattenkamer. De aanwezigheid van andere katten lijkt een minder grote rol te spelen, al heeft hij wel moeite met (te) zelfverzekerde katten. De oplossing lijkt gevonden door hem ’s avonds met eten in de bench te doen en ’s ochtends na het voeren weer de vrijheid te geven. Sindsdien is er geen urine meer gevonden. Hoe dat in een nieuwe woonsituatie zal gaan, tja… We zijn positief gestemd maar durven geen garanties geven.

Mylo is behalve het samenwonen met broer Hero geen andere dieren gewend en vindt een binnenleven geen probleem. Voor hem graag een overzichtelijk leven met vooral veel aandacht van zijn mensen!! Bent u veel van huis, werkt u (meer dan) fulltime, dan gaat deze kater daar niet blij van worden. Bij onze aaielaars is hij favoriet, vooral omdat hij zo heerlijk genietend op schoot komt liggen. Verder wil hij alles zien waar je mee bezig bent, echt een nieuwsgierige lieverd. Hij mag gewoon brokjes maar is wel een beetje kieskeurig en wisselt nog weleens in zijn voorkeur. Geen probleem, we hebben een keuze-assortiment, eten moet genieten zijn.

Is bovenstaande informatie geen probleem? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren