Mirza: zwarte schoonheid is zoals ze is

 

Ras: Kruising Noorse Boskat
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-05-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Mirza is een halflangharige zwarte kruising Noorse Boskat, een poes met geschatte geboortedatum: 06-05-2016. Weken (maanden) geleden kregen we een melding van een katje dat eigenlijk al heel lang om het huis liep, al eerder was gedeeld als gevonden maar die nu een verdacht dik buikje begon te krijgen waardoor de vinder toch een beetje ongerust werd. Mirza vangen en in een mandje doen was een kleine uitdaging maar het lukte met de hulp van de vinder en de dierenambulance en ze kwam in opvang. Inderdaad een dikke buik. Die buik groeide, en groeide en eigenlijk net op het punt waarbij we ongerust werden dat er iets anders aan de hand zou zijn, bracht ze 6 prachtige kittens ter wereld!

Liefdevol opgevangen in één van onze gastgezinnen waar ze vrijuit mocht moederen en de kleintjes groot mochten groeien. Een aantal van de kittens heeft u hier op de site al voorbij zien komen, anderen stellen we binnenkort aan u voor. Mama Mirza is inmiddels min of meer hersteld, gecastreerd en helemaal klaar voor plaatsing.

Het is op zich een lief katje. U hoort al aan de woordkeuze dat er meer te vertellen is. Mirza kan een beetje wisselend zijn. Ze komt kopjes geven en wil dan ook geaaid worden maar let op haar lichaamstaal want ze kan ook een tikkie geïrriteerd reageren. Gewoon een beetje ruimte geven zodat ze zichzelf kan zijn. Andere katten vindt ze wel oké, tot nu toe hebben we geen signalen gezien van grote vriendschap maar zowel bij de vinder als in het asiel loopt ze tussen de andere katten en dat gaat zonder ruzie. Dat ze lief was met haar kittens is leuk om te weten, niets meer en niets minder.

Opvallend vaak had ze last van dunne ontlasting. Vanzelfsprekend ontwormd en nog een keer ontwormd maar toch ook de voeding aangepast en dat bleek de oplossing. Met ID brokjes en bij voorkeur ook ID zacht heeft haar uitscheidingsproduct de juiste consistentie, prachtige drolletjes dus. Geen probleem om langdurig (levenslang) op ID te  geven, wel belangrijk voor een nieuw baasje.

De omgang met honden is niet bekend. Kleine lieve onhandige kinderhandjes is wellicht een minder goed idee, iets oudere kinderen zou geen probleem moeten zijn. Keurig kattenbakzindelijk. Helemaal verliefd en wilt u kennismaken? U bent welkom!