Minx: misschien iets te assertief?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-05-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Minx is een prachtig zwart katje met iets lichter gele ogen, een gecastreerde kater met geboortedatum: 15-05-2017. Die ogen is vrijwel het enige dat hem onderscheidt van zijn – waarschijnlijk – broertje Roger, verder lijken ze zo ongeveer als 2 druppels water op elkaar. Het is op de foto al te zien, ook Minx is geen mensenhanden gewend en stelt direct contact nog niet zo op prijs. (In dit geval kwam de mevrouw met de camera te dichtbij.) ‘Onvoldoende gesocialiseerd’ om een officiële term te gebruiken.

Minx is met een vangkooi gevangen bij een boerderij woning. De omgang met andere katten is geen probleem, honden is niet bekend. Hoe nu verder? Minx is inmiddels in de open kattenkamer waar hij zich een plekje heeft toegeëigend. Tot ongeveer 50 cm mag je naderen, kom je dichterbij schuwt hij niet om te kiezen voor ‘aanval is de beste verdediging’. Het is mogelijk dat hij met heel veel tijd en geduld went aan eigen mensen en dat contact een optie is; het kan ook zijn dat hij bijna onzichtbaar blijft. Het is in ieder geval belangrijk dat er nog een soortgenootje in huis is, bij voorkeur een open, sociaal katje als goed voorbeeld. Een gezin met kinderen is geen goede optie.

Heeft u tijd, liefde, geduld en ziet u elk klein stapje groei in vertrouwen met vreugde tegemoet maar blijft u ook van hem houden als hij besluit geen contact met mensen te willen? Kom kennismaken, u bent welkom!

N.B. Roger en Minx hoeven niet samen geplaatst te worden…