Minnie: bijna dezelfde tekst als Blacky…

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-07-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 03-07-2017: Minnie en Blacky blijken toch wel erg heel erg aan elkaar gehecht te zijn en ook steun aan elkaar te hebben, vandaar de keus om toch als voorwaarde te stellen dat ze samen geplaatst moeten worden…

Minnie is een cypers wit poesje, gecastreerd en met geboortedatum: 06-07-2007. Ze is samen met haar huisgenootje Blacky in het asiel gekomen, reden van afstand: moeilijke privé omstandigheden. Best opvallend, beide katjes zijn behoorlijk onzeker, om niet te zeggen angstig voor mensen die ze niet kennen en hebben moeite met veranderingen in het vaste leefpatroon. De overgang naar het asiel was dan ook erg groot en in de open kattenkamer is Minnie bijna nog beter in het vinden van goede verstopplekjes dan Blacky. Er is wel een verschil in cooping-gedrag: waar Blacky zich heel erg stil houdt, wil Minnie gaan blazen als je probeert contact te maken en is een lelletje als afweermechanisme niet helemaal uitgesloten. Contact rustig opbouwen dus.

Het is een binnenkatje, nooit het buitenleven gewend. Positief is dat de kattenbak geen geheimen heeft en keurig volgens het boekje wordt gebruikt. Natuurlijk wel regelmatig schoonmaken, een beetje kat houdt van een schoon toilet. Er zijn geen bijzondere eisen qua voeding.

 

 

Samen plaatsen is geen voorwaarde, juist omdat dit gedrag elkaar versterkt. Wellicht is een nieuw thuis met een leuke open sociale kat een stimulans tot iets dapperder gedrag. In ieder geval moet u rekening houden met veel tijd en geduld en wellicht geen hoge verwachtingen. Gaat uw voorkeur uit naar een schootkat dan is Minnie geen goede match. Heeft u kattenfluistertalent en vindt u dat ieder katje een warm mandje verdient? Dan bent u van harte welkom!

 

Sponsoren