Mickey: voorzichtig toppertje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-02-2009
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Mickey is een knappe rood cyperse kater,  gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 02-02-2009. Tikje voorzichtig, niet op de voorgrond maar stiekem erg lief, dat is zijn omschrijving. Het betekent dat hij een beetje tijd nodig heeft om te wennen en vast niet gelijk op schoot gaat zitten (als hij dat al gaat doen). Aan de andere kant, katten kunnen heel verrassend zijn dus wie weet 🙂

In de quarantaine vond hij er duidelijk niets aan, veel te weinig ruimte naar zijn mening en ach, geef hem eens ongelijk. In de open kattenkamer waar hij nu mag zijn kiest hij voor een warm plekje bovenop zodat hij prima overzicht heeft en zelf kan bepalen wie en wanneer hem mag aaien. Voor de nodige toiletbezoeken komt hij keurig naar beneden, net als voor een versterkend hapje hoewel dat ook vaak gewoon voor zijn neusje wordt neergezet #koninklijkeverzorging.

Bij binnenkomst bleek hij licht verkouden te zijn, daarvoor is hij behandeld met antibiotica. Met de enting en het chippen kreeg hij het stempel oké dus zijn we op zoek naar een lief baasje en warm mandje buiten het asiel. Andere katten zijn geen probleem, hij zoekt ze niet direct op, we hebben nog geen warme vriendschap kunnen spotten maar ook geen onenigheden. De omgang met honden is niet bekend. Gezien zijn wat voorzichtige gedrag is waarschijnlijk een plaatsing in een gezin met kleine kindjes een minder goede match.

Eenmaal gewend in zijn nieuwe thuis wil hij graag de optie hebben om naar buiten te kunnen, even een fris neusje halen, de buurtroddels opsnuiven en zelf ook een duit in het zakje doen. Een leven als binnen-blijf-kat is niet aan hem besteedt.

Verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!