Marinehaven kitten 16354

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 31-05-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Marinehaven kitten 16354 is een prachtig cypers poesje met geschatte geboortedatum: 31-05-2019. In dit geval verwijst Marinehaven naar de vindplaats, het katje is als zwerf in het asiel gekomen. Het onpersoonlijke nummer is het nummer van het asielregistratiesysteem – we laten het graag aan de nieuwe eigenaar over om een leuke naam te verzinnen. In het gastgezin heeft ze de naam Puck gekregen…

Het is een heerlijk bijdehand katje dat graag op onderzoek gaat en alles met eigen neusje wil onderzoeken. Lekkere hapjes houdt ze graag voor zichzelf alleen, dan kan ze een grommetje laten horen, heel schattig. Dat gedrag zien we langzaam afnemen, mede omdat ze ervaart dat er telkens weer eten is, elke dag opnieuw en dat ze niet bang hoeft te zijn voor hongerlijden.

Het werd in het gastgezin opgemerkt: na hevig spelen of een sprintje trekken heeft ze soms moeite om op adem te komen. Met de enting is ook naar haar hartje geluisterd en ja, ze heeft een hartruis. De boosdoener is een gaatje in de hartwand. Met het opgroeien kan het herstellen, gewoon via natuurlijke weg. Maar het kan ook zijn dat ze er last van blijft houden. Hoe dan ook, een goede monitoring is belangrijk. De jaarlijkse enting is bijvoorbeeld een goed moment. Narcose is extra spannend, het is belangrijk om uw dierenarts op de hoogte te stellen. En toch, laat het u niet weerhouden want behalve bovenstaande informatie is het ook vooral een geweldig leuk katje dat een warm mandje nodig heeft.

In het asiel krijgt ze Royal Canin kittenbrokjes met dagelijks een beetje zacht voor de lekkere trek. De omgang met honden is niet bekend (we verwachten geen issues als u dat even rustig introduceert),  idem dito voor kinderen.

Heeft u voldoende tijd, liefde en aandacht? Kom kennismaken; u bent welkom!