Maico: het verleden was zo slecht nog niet

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-07-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Maico is een leuke zwart(-bruine) kater, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-07-2011. Samen met een aantal andere katten werd hij gevangen bij een woonhuis in de binnenstad van Den Helder. Daar werden ze gevoerd waardoor de groep aardig groot was geworden, iets waar de buurt niet echt blij van werd. Met het wegvallen van de vaste verzorging werd het hoog tijd voor actie en zo is ook Maico in het asiel gekomen.

Door zijn jaren op straat is hij een beetje voorzichtig in het contact met mensen, je weet immers nooit wat de bedoelingen zijn. Bij de een krijg je een lekker hapje en mag je schuilen, bij de ander word je weggejaagd. Toch is Maico geen verwilderde kater, hij is vroeger vast een gewoon thuis gewend geweest. Met voorzichtig kennismaken blijkt hij eigenlijk heel lief te zijn en mag je hem ook – rustig – aaien. Andere katten zijn geen probleem. Zijn omgang met honden en/of kinderen is niet bekend. In een nieuwe omgeving zal hij tijd nodig hebben om te wennen en zich op zijn gemak te voelen. Eenmaal gewend doet u hem een groot plezier met de mogelijkheid voor een rondje buiten in de buurt, een fris neusje halen om zo te zeggen.

Het gebruik van de kattenbak is prima. Toch gaf controle van de urine een uitslag van blaasgruis (struviet) en is het advies Royal Canin S/O. Ondanks dat we schrijven ‘advies’ is het eigenlijk een voorwaarde, dé oplossing om hem gezond te houden en problemen in de toekomst te voorkomen. Zijn bruine looks is ontstaan onder invloed van de zon, waarschijnlijk krijgt hij met de najaarsverhaarperiode zijn zwarte vachtje weer meer terug.

Nieuwsgierig geworden naar deze knapperd? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren