Maddy: was iets te nadrukkelijk aanwezig…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-05-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Maddy is een mooi cypers gemarmerd poesje met warempel één wit voetje, vanzelfsprekend gecastreerd, met geboortedatum: 03-05-2016. Als u het gevoel heeft dat u haar eerder heeft gezien hier op de site, dan heeft u gelijk. Ze is helaas retour gekomen na plaatsing omdat het niet klikte met de andere katten. Met name met eten reageerde Maddy erg defensief naar soortgenoten, allemaal katjes met een rugzakje. Het gevolg was dat de andere poezen steeds onzekerder werden, zich steeds meer terugtrokken en Maddy steeds negatiever ging reageren. Zonder eten in de buurt was het elkaar tolereren, zeker geen vriendschap. Op zich niet erg, maar het moet ten koste gaan van de andere katten. Vandaar de moeilijke beslissing om Maddy te herplaatsen.

In het asiel laat ze niet direct bovenstaand gedrag zien, daarvoor moet ze zich eerst helemaal thuis en veilig voelen. Het is ook niet dat ze niet bij andere katten geplaatst kan worden, wellicht is een match met een open sociale stabiele kater een betere optie? Een plaatsing als single kat is ook een mogelijkheid.

De eerste periode in het asiel was Maddy erg bang. Mogelijk niet zo goed gesocialiseerd en/of minder prettige ervaringen met mensen gehad. Met de medische check-up kwam het nieuws dat ze zwanger was, ze is toen liefdevol opgevangen in een gastgezin en bevallen van een 3-tal kittens. Na plaatsing van de kleintjes kwam ook Maddy weer in het asiel, is gecastreerd en na een tijdje geplaatst. Met deze ervaringen op zak is ze minder angstig voor mensen, al blijft ze terughoudend en heeft ze tijd nodig om te wennen. Eventueel zou een thuis met oudere kinderen (12+) een optie zijn. De omgang met een hond is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk. Tijdens de plaatsing nog niet naar buiten geweest, dat is zeker een wens voor in de toekomst, als ze vertrouwd en helemaal thuis is.

Bent u haar herkansing? Kom kennismaken; u bent welkom!