Maartje: senior op ontdekkingstocht!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-11-2004
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Maartje is een lief cypers poesje met een wit borstvlekje, zo schattig. Het is een poes, gecastreerd en haar leeftijd is geschat op: 06-11-2004. Het motto ‘je bent nooit te oud om te leren’ nam ze wel heel erg letterlijk. Ze wandelde zo een school binnen en ondanks herhaaldelijk naar buiten sturen, vond ze het kennelijk binnen veel gezelliger. Nee, het was geen goede omgeving, zo kwam ze bij ons in opvang en na de verplichte ‘wachttijd’ van 14 dagen zijn we nu op zoek naar een warm mandje.

Bovenstaand verhaal tekent wel een beetje het karakter van Maartje als ondernemend leuk katje. Vanwege een verkoudheid is ze een poosje in opvang bij een gastgezin geweest en ook daar had ze geen tijd nodig om te wennen. Ze liep rond alsof ze er al jaren woonde en wilde eigenlijk ook een rondje in de buurt gaan maken. Dat laatste was geen goed plan en is dus bijtijds verijdeld, maar het geeft een goed beeld van haar gedrag. De verkoudheid is goed genezen, haar gebitje fris schoongemaakt, niets staat een plaatsing in de weg. Andere katten zijn geen probleem, honden en kinderen vermoedelijk ook niet.

Opvallend was de hoeveelheid water die ze dronk, veel te snel was het waterbakje leeg of bijna leeg. Tijd voor een bloedonderzoekje en ja, haar nierwaarden waren aan de hoge kant. Hiervoor krijgt ze nierdieet en 1x daags 1 tabletje Fortekor. Maartje vindt het prima, de brokjes zijn lekker en ach dat pilletje wordt mooi verstopt in een beetje zachtvoer dus gaat lekker naar binnen. In haar nieuwe woonomgeving zou ze graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Voor de dagelijkse sanitaire behoeften gebruikt ze zonder morren de kattenbak. Om niet in herhaling te vallen plaatsen we haar niet in Julianadorp.

Nieuwsgierig geworden naar deze leukerd? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren