Luna: hier ben ik!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 19-06-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Luna is een leuke zwart witte kater, gecastreerd, geboortedatum: 19-06-2015. Wellicht doet de naam wat vrouwelijk aan, het is toch echt een kater. In eerste instantie als afstand in het asiel gekomen omdat het niet echt goed ging tussen hem en de kinderen. Altijd moeilijk om van een afstand een diagnose te stellen maar het zou misplaatst jaaggedrag kunnen zijn. In ieder geval wil Luna graag een nieuw thuis, een volwassen omgeving.

In de kattenkamer is hij niet de dapperste en was hij zich vaak aan het verstoppen. Hij komt gezellig knuffelen, dat wel. In rap tempo werd hij geplaatst, het leek een goede match. Totdat duidelijk werd dat Luna wat aanpassingsproblemen had dat met name naar voren kwam in de nachtelijke uren. Miauwend over de vensterbank (vensterbank was geen probleem, het miauwen bleek slecht te combineren met de wens om te slapen). Dilemma omdat overdag naar buiten wellicht de oplossing zou zijn maar ja, hij moest natuurlijk ook nog wennen aan zijn nieuwe thuis. Soms moet je de conclusie trekken dat een ander thuis misschien een betere oplossing is, vandaar dat Luna op zoek is naar een herkansing.

Andere katten in huis is hij niet gewend. Bij zijn eerste baasje was hij een behoorlijk aanwezige factor in de buurt, een mini-macho. Voor samenwonen met een soortgenoot is een goede match tussen karakters heel belangrijk, of gewoon als single kat. Gewend om naar buiten te gaan, we schreven het al, maar hij kent het gebruik van de kattenbak in huis. Harde geluiden, zware stem vindt hij wel spannend, gewoon iets om een beetje rekening mee te houden.

Bent u op zoek naar een leuk, actief boefje? Kom kennismaken; u bent welkom!