Liza: ‘ik voel me weer happy’

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-03-2005
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Liza is een bijzonder zwart poesje, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-03-2005. Ze is al een tijdje in het asiel, er was het een en ander te onderzoeken, te ontdekken, recht te breien maar nu is het grote moment aangebroken dat we haar aan u mogen voorstellen. De ‘jongedame’ werd gevonden in een vakantiepark, met een wond op haar rug, vermoedelijk een bijtwond. Na herstel was het tijd voor verder onderzoek. Bij de achterhand gaf ze pijn aan. Het positieve nieuws was dat haar heupen en rug in orde zijn, haar knie- en hakgewrichtjes vertonen slijtage, hiervoor krijgt ze dagelijks pijnstilling.

Een paar weken later werd duidelijk dat ze eigenlijk best veel water dronk. Gezien haar leeftijd denk je dan al snel aan nieren maar de glucosewaarde van het bloed was verhoogd, verdacht voor suikerziekte. Eerst dieetvoeding (MD van Hills) en 3 weken later opnieuw bloedonderzoek. Die weken hebben we lichtelijk bezorgd met de fingers crossed doorgebracht, insuline kan lastig in te regelen zijn en zal haar plaatsingskansen ook niet vergroten. De zorgen waren niet nodig, de glucosewaarde was precies goed. Dieetvoeding is wel noodzakelijk om het goede resultaat te behouden, prikken hoeft niet.

De eerste periode vond Liza alles erg spannend, lief in de omgang maar ook wel onzeker. Helemaal goed gekomen, kom je nu de kattenkamer binnen, word je opgewekt onthaald met een ‘miauw, miauw!’ Een kriebeltje, een goed gesprek maar zeker ook een lekker hapje, het is allemaal bijzonder welkom. Liza geniet van het leven. Haar actieradius is niet heel erg groot, een warm mandje bij voorkeur in het zonnetje, de kattenbak in de buurt, haar voer- en waterbakje onder pootbereik, het leven is goed.

Ze is op zoek naar een veilig thuis. Andere katten zijn op zich geen probleem, alleen wel graag een zachtaardig soortgenootje om kaas van het brood eten te voorkomen. Bent u die ene, speciale medemens die haar een fijne tijd wil geven? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren