Livia: bijzonder poezenkind!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 14-08-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja samen plaatsen met Mr. Cute

Bijzonderheden:

Update 26-04-2018: hét bewijs dat Mister Cute en Livia echt een leuk setje zijn:

 

 

 

 

 

Livia is een prachtig driekleur katje, een poesje, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 14-08-2017. Net als meerdere katten hier op de site komt ze uit een grotere groep katten dus met haar katten-sociale-vaardigheden zit het wel goed. Omdat ze ook echt vriendschap heeft met Mister Cute willen we ze graag samen plaatsen. Oké, ze lonkt ook een beetje naar Kevin, maar tot nu toe is Mister Cute favoriet.

Bij binnenkomst was het duidelijk, Livia mist haar linker oogje. Of toch niet? Nadere inspectie wees uit dat er ergens in de oogkas wel een klein oogje aanwezig was maar duidelijk niet normaal ontwikkelt, een afwijking die ze al bij geboorte moeten hebben gehad. Wij hebben de keus gemaakt om het toch te laten verwijderen, ze kon er niets mee zien, zodat eventuele ontstekingen worden voorkomen. Als straks de haartjes weer zijn aangegroeid is het nauwelijks zichtbaar, Livia weet niet beter en ze redt zich prima.

Het is een voorzichtig poezenmeisje in het contact met mensen. Eigenlijk erg lief (ze heet niet voor niets Livia) maar als het iets te spannend wordt, gaat ze snel een blokje om. Rustig kennismaken en eenmaal een beetje meer vertrouwd komt ze heel lief kopjes geven, zo schattig. Andere katten zijn geen probleem, het is ons bloempje in een kattenkamer met katers 🙂 Keurig zindelijk en zonder speciale voedingsvoorschriften. Of ze kan wennen aan het gezelschap van een hond in huis is niet bekend. Een gezin met (jonge) kinderen is een minder goede match.

Vindt u 2 katten geen probleem en heeft u tijd en geduld om deze kanjers een warm mandje te geven? Kom kennismaken; u bent welkom!