Lincey: ik wil jou, alleen maar jou!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-08-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Lincey is een mooi rood cypers poesje, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-08-2016. Haar voorgeschiedenis is best heftig: tijdens de hele warme zomerdagen werd ze gespot in het Robbenoordbos. Nu leven er heel veel dieren daar in die omgeving maar een katje, nee dat is niet de bedoeling. Er werd een vangkooi geregeld plus geweldige vrijwilligers en met doorzettingsvermogen is het gelukt om haar te vangen! In het asiel komen nieuwe katten altijd eerst in quarantaine, een hokjesverblijf. Noodzakelijk om te zien of er gezondheidsproblemen zijn (ze is gezond verklaard). Inmiddels is Lincey in de open kattenkamer…

Aan de ene kant heel fijn want meer bewegingsruimte plus buitenren. Alleen al die soortgenoten, brrr, ze wordt er helemaal overprikkeld van. Nu is ze sowieso snel in opwinding, het type: waar is het feestje? Hier is het feestje! Haar goede humeur heeft duidelijk te lijden door de drukte en telkens wisselende mensen maar vooral door de andere katten (waarschijnlijk speelt het geblaf van honden ook een rol). Het klinkt ouderwets maar rust, reinheid en regelmaat, het zou voor haar DE oplossing zijn. In ieder geval geen plaatsing waar ze met andere katten samen moet wonen.

Dol op eten! Wellicht is het altijd een bourgondisch typje geweest, er is natuurlijk geen verhaal van een eigenaar bekend, het kan ook komen omdat ze in het bos echt wel honger heeft gehad. In ieder geval kun je haar geen groter plezier doen met lekkere hapjes en ook voor een snoepje hier en daar doet ze echt alles. Het is een actief katje, een nieuwe woonomgeving dient buitenspeelmogelijkheden te hebben. Lekker een rondje door de buurt, genieten in het zonnetje, hoog in de boom klauteren, dat soort dingen.

U zit in de startblokken net als Lincey? Kom kennismaken; u bent welkom!