Lili: verdient een lief, zorgzaam baasje!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-11-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Lili is een leuk cypers met wit katje, een gecastreerd poesje met geschatte geboortedatum: 03-11-2011. Echt heel sneu, het katje werd gevonden in het gebied rondom Wieringerwerf, verkouden en met verrassend veel wormen zo bleek met de eerste medische check-up. Kennelijk was ze al een tijdje eenzaam en alleen, in ieder geval werd normaal kattenvoer met vreugde ontvangen. Ze mocht eerst een tijdje aansterken in het gastgezin zodat ondertussen gekeken werd of er vermissingen waren. Helaas, niemand die zich meldde. Inmiddels is het zover dat een nieuw baasje gezocht kan worden.

In het asiel is ze natuurlijk geënt, gechipt en moest worden nagekeken of ze al ‘geholpen’ was (ja dus). Ondertussen is ook gelijk het gebit professioneel gereinigd en is afscheid genomen van een kiesje links boven. Omdat ze niet helemaal zuiver loopt werd een röntgenfoto gemaakt; er blijkt arthrose te zijn in de rechter knie. Door ongelijke belasting kan het zijn dat op termijn de linker knie ook last gaat geven. Gelukkig bestaan er tegenwoordig goede pijnstillers, ze krijgt 1x daags Meloxidyl naar gewicht, verstopt in een beetje zacht.

In de open kattenkamer doet ze het best goed samen met soortgenoten, geen grote vriendschap maar ook zeker geen staat van oorlog. Lili is vriendelijk in de omgang, dol op aandacht en lieve knuffels. Alleen alles onder dwang, bijvoorbeeld bij de dierenarts op tafel, dan kan ze vanuit stress minder gezellig reageren. Heel goed mogelijk dat pijn een rol speelt in het gedrag. Laat het u niet afschrikken want er is heel goed mee om te gaan. Lili is zindelijk (wel graag een ruime kattenbak omdat ze vanwege de arthrose een beetje moeite heeft om soepel te hurken). Naar buiten alleen in een veilige omgeving bijvoorbeeld een afgeschermde tuin. Van het woeste buitenleven heeft ze al te veel gezien.

Gaat Lili uw grote liefde worden? Kom kennismaken; u bent welkom!