Lieve Poes Muis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 17-04-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Muis is een prachtig cypers rood met wit katje, een poesje om precies te zijn en keurig gecastreerd met geboortedatum: 17-04-2017. Vanaf kleins af aan was ze in huis bij lieve mensen en alles leek naar wens. Totdat er werd verhuisd naar een woning zonder buitenspeelmogelijkheden, Muis was duidelijk niet gelukkig en er moest een verdrietige keus gemaakt worden…

Toch was ze in het vorige huis niet echt een buiten-kat in de zin van altijd maar de hort op. Sterker nog, ze bleef eigenlijk keurig in de tuin. Kennelijk mist ze het buitengevoel, het gevoel van vrijheid. Muis is een lief katje, wil graag alle aandacht en aangehaald worden. Na een kort verblijf in het hokjesverblijf is ze nu aan het wennen in de open kattenkamer. Soortgenoten vindt ze duidelijk nog erg spannend. Niet zo vreemd als je altijd als single katje hebt geleefd. Ze is met de fles grootgebracht, niet omdat haar moeder er niet was maar omdat ze niet wilde drinken bij mama. De omgang met honden is niet bekend. Kinderen, vanaf 6 jaar, vermoedelijk geen probleem.

Net als ieder levend wezen kan het zijn dat Muis geen zin heeft in contact, duidelijk te herkennen aan het zwiepen van haar staart en platte oortjes. Meestal draait ze gezellig om je heen, houdt hele gesprekken en is dus prima in ‘social talk’. Volgens de info gedraagt ze zich voorbeeldig in huis, geen krabben aan meubels, niet hangen in gordijnen en nee, ze ligt ook niet op bed. Dat laatste zal voor de één een pluspunt zijn, een ander vindt het misschien jammer maar wat niet is, kan altijd nog aangeleerd worden. Voor haar sanitaire behoeften wordt keurig de kattenbak gebruikt, een dichte bak met klepje.

Heeft u alle ruimte, tijd en aandacht plus de mogelijkheid van vrije toegang naar buiten? Kom kennismaken; u bent welkom!