Lieke: ach meisje, als je toch eens kon praten…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-08-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Lieke is een prachtig schildpadpoesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 06-08-2014. Het verhaal is destijds op facebook gedeeld, in het Dijkgatsbos werden kittens gesignaleerd, 4 stuks in totaal en gelukkig is mamapoes ook gevangen. U raadt het al, dat was Lieke. De kittens hebben allemaal hun warme mandje gevonden, nu is mama aan de beurt.

Van de voorgeschiedenis is niets bekend. Of ze daar al langer in de buurt rondliep, ooit een gezellig thuis gewend is geweest of al tijden een ‘buitenkat’ was, we kunnen het u niet vertellen. Het is wel zo dat Lieke angstig is voor mensen, bij voorkeur is ze verscholen in de open kattenkamer en doet ze haar best om onvindbaar te zijn. Aan het eind van de dag, als het langzaam rustig wordt in het asiel en je loopt nog even langs de kattenkamers voor een laatste controlerondje, dan kan het gebeuren dat je ineens een nieuwsgierig koppie vanachter het raam de gang in ziet kijken, zo schattig. Tot ze ‘het mens’ heeft gespot, floep, weg is Lieke. Hoe ze zich verder gaat ontwikkelen is zonder voorgeschiedenis lastig aan te geven, de ervaring leert dat met tijd en geduld zeker vooruitgang te boeken is.

De omgang met andere katten is geen probleem, ze woont momenteel in de kattenkamer samen met 4 katers, welke poezendame heeft het?! De omgang met honden is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk, dat wel. Het is misschien een licht onsmakelijk praatje maar om de juiste vorm en consistentie van de ontlasting te behouden krijgt ze ID brokjes, gemakkelijk verteerbare brokjes van Royal Canin. Over het resultaat zijn we zeer tevreden, en naar we hopen Lieke ook. In haar nieuwe woonomgeving wil ze, als ze goed gewent is,  wel graag naar buiten maar eerst moet het vertrouwen groeien, de wetenschap: hier ben ik geliefd en hoor ik thuis.

Helemaal passend in uw woonsituatie en enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!