Liane: een bijzonder engeltje gezocht

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-07-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

15057-liane-22Liane is een lief zwart katje, pardon gecastreerd poesje met geschatte geboortedatum: 07-07-2012. We kunnen het niet anders zeggen, ze heeft het zwaar gehad. Ja, ze heeft een paar aandachtspuntjes maar we gunnen haar zo verschrikkelijk een lief, warm mandje, een thuis waar ze veilig is en welkom…

Als zwerf in het asiel gekomen, in slechte conditie. Eerste prioriteit destijds was de verkoudheid behandelen, daarvoor werd antibiotica ingezet. Bij Liane zijn twee opvallende zaken: ze heeft aan één oog een vergrote pupil waardoor ze slechtziend is. Het andere is dat ze geen tand of kies meer in haar bekkie heeft, en toch niet hoogbejaard is. Best een beetje bijzonder. Van haar herkomst is weinig tot niets bekend. Na de verkoudheid bleef ze benauwd, tijd voor verder onderzoek. Op de röntgenfoto was te zien dat er vocht in de longen zat, waarschijnlijk vanwege een vergroot hart. Reden voor elke dag een tabletje Fortekor. Tussendoor heeft ze ter ondersteuning nog een kuurtje prednisolon gehad maar dat is nu niet meer nodig. Afgezien van de hartmedicatie doet ze het op eigen kracht en eigenlijk gaat dat best goed. Met stress en grote inspanning hoor je haar ademhalen, maar in het gewone dagelijkse leven kan ze prima functioneren. N.B. de medicatie is wel levenslang maar hoewel wij niet in uw portemonnee kunnen kijken, zijn de kosten alleszins redelijk te noemen. We geven u graag alle informatie.

15057-liane-1 Het vermijden van stress kan een beetje lastig zijn want door haar leven als zwerfkat vindt ze onbekende mensen erg spannend. In de kattenkamer zien we meestal een hoopje onder een kleedje, dat is Liane die een veilig verstopplekje heeft gezocht. Pas als het rustig is en/of bij mensen die ze kent en vertrouwt laat ze een beetje meer van zichzelf zien. Vandaar de oproep voor een bijzonder lief engeltje als baasje en een rustig huishouden. Nee, ze hoeft niet naar buiten, met een schone frisse kattenbak in huis is ze prima tevreden. Andere katten zijn in principe geen probleem. Liane is niet zo goed in het verdedigen van haar positie dus een huisgenootje moet wel zachtaardig en sociaalvaardig zijn. De omgang met honden is niet bekend.

15057-liane-8Gunt u dit katje met een moeilijk verleden een warm mandje? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren