Lewis: stoer met klein hartje?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-03-2013
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Is ‘ie knap of niet? Lewis is een cypers witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-03-2013. Hij werd gevonden met het verhaal dat hij mank zou lopen, met enige moeite is hij gevangen. In het asiel werd al snel duidelijk dat het geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken én dat hij niet direct blij was met onze bemoeienis. Het mank lopen is met rust genezen en zijn ontlasting dat bij binnenkomst heel erg dun bleek te zijn, is ook weer helemaal in orde. In het hokjesverblijf reageerde Lewis vol afschuw op ons, als we bij de deur stonden begon hij al met brommen. De onderliggende emotie is angst maar dat probeert hij te verbloemen door ‘stoer’ gedrag.

Waar die onzekerheid vandaan komt? Mogelijk heeft Lewis geen goede socialisatie gehad, of minder goede ervaringen opgedaan met mensen, niet onlogisch voor een intacte zwerfkater. Het kan ook een combinatie zijn. Hoe dan ook, de dagen van overlast bezorgen zijn voorbij en voor het overige is tijd nodig. Inmiddels is hij in de open kattenkamer en we zien hem daar meer ontspannen. Niet gelijk een vriendelijke kater verwachten maar we kunnen nu tot op 2 meter afstand komen om het voerbakje neer te zetten. Direct contact en aaien is voorlopig een no-go. De omgang met soortgenoten lijkt in orde hoewel er waarschijnlijk wel een conflict is geweest tussen hem en Robin getuigen de zwart witte plukken haar. De omgang met honden en kinderen is niet bekend en zou ook niet direct ons advies zijn eerlijk gezegd.

Een omgeving waar hij zichzelf mag zijn met de mogelijkheid om buiten te spelen is belangrijk voor Lewis’ welzijn. Hij kent het gebruik van de kattenbak maar zal liever buitenshuis zijn gang gaan. Durft u de uitdaging aan? Kom kennismaken; u bent welkom!