Leen: vriendelijk oud sokje!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-08-2000
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Leen is een knappe cyperse kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-08-2000. Ach wat was hij er slecht aan toe, toen hij gevonden werd: uitgedroogd, verzwakt, onderkoelt. Via dierenambulance naar dierenarts waar hij een infuus kreeg en voor verder herstel naar het asiel kwam. Met een verdenking voor verkouden mocht hij herstellen in een gastgezin, heel gezellig en zijn neussnifje verdween als sneeuw voor de zon. Het kuurtje antibiotica is keurig afgemaakt, inmiddels is Leen geënt en gechipt en helemaal klaar voor een warme toekomst.

Het manneke is blind aan beide ogen, rechts heeft hij een bloeding in het oog gehad waarbij de lens heeft losgelaten. Verdrietig maar op zich kan hij zich best goed redden. Zijn neusje doet het prima zodat hij prima weet waar de kattenbak is, en zijn voerbakje.  vinden. Het is wel belangrijk dat een nieuw baasje geen voorkeur heeft om elke maand het hele interieur te veranderen, dan wordt het wel heel moeilijk voor Leen maar verder zijn er geen beperkingen. Het buitenleven is een no-go, een volledig afgeschermde tuin zou een optie zijn maar een leven als geliefd binnenkatje is ook prima. Zijn gewrichtjes zijn wat stijf en alles gaat niet zo heel soepel meer,  hij heeft een beetje bescherming nodig.

Gezien zijn leeftijd krijgt hij nierdieetbrokjes en tegen de licht benauwde ademhaling elke dag een half tabletje Fortekor 2,5 mg. Andere katten lijken geen probleem. Samen met een druk speels, jong katje gaat hij vast niet gelukkig worden maar heeft uzelf ook een warme plekjes-slaper, dan is het vast een goede match. De omgang met honden en/of kinderen is niet bekend.

Geeft u hem een kans op knus poezengeluk? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren