Kyle: het leven is een spannend avontuur

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-01-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Kyle is een prachtig cypers katertje, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 15-01-2018. Hij komt van de overkant, het eiland Texel en is op dezelfde locatie gevonden als Tineke kitten. Even was er nog de gedachte dat het de moeder van het kitten zou kunnen zijn maar bij nader inzien bleek het een katertje dus dat is technisch uitgesloten.

Zijn vertrouwen in de mensheid is nog niet zo groot. Was hij de eerste dagen echt heel erg bang, inmiddels durft hij een beetje contact te maken. In dat proces kan hij zo van zijn eigen dapperheid schrikken dat hij spontaan een lelletje uitdeelt. Niet schrikken, de schade is niet groot, hij is gewoon bezig om stapje voor stapje alle moed bij elkaar te rapen en zijn grenzen aan het verkennen. Waarschijnlijk heeft Kyle in zijn vroege leeftijd geen of te weinig positief contact met mensen gehad, of negatieve ervaringen opgedaan. Er is zeker ruimte voor ontwikkeling, als hij maar de kans krijgt.

De omgang met andere katten is geen probleem, kattentaal kent en begrijpt Kyle. Of dat ook geldt voor de omgang met honden is niet bekend. Een gezin met kleine kindjes is een minder geschikte situatie. Keurig kattenbakzindelijk. Momenteel eet hij gezellig kittenbrokjes mee met Tineke kitten, ze delen samen de kattenkamer.

Heeft u geduld en vooral liefde in overvloed? En valt u voor deze knapperd? Kom kennismaken; u bent welkom!