Kirby: is bijna onzichtbaar dichtbij

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-04-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Kirby is een prachtig zwart poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-04-2017. Gevangen met behulp van een vangkooi en waarschijnlijk of vermoedelijk de moeder van Kay kitten, het katje dat weer bij zijn gastgezin mocht wonen. Als het verhaal klopt, dan betekent het dat ze al langere tijd buiten rond zwierf en min of meer succesvol in haar eigen onderhoud kon voorzien. Zo’n buitenleven is op zich niet verkeerd maar telkens nieuwe kittens geboren laten worden is wel een slecht plan en na de castratie uitzetten op de vanglocatie was in dit geval geen optie. Om die reden gaan we ons best doen om een warm thuis voor Kirby te vinden.

Voorlopig blijft ze op veilige afstand, ze houdt alles in de gaten maar blijft wel daar en komt niet hier. Ach geef haar eens ongelijk, als zwerfkatje krijg je soms wat eten maar vaker word je weggejaagd. Dan ontwikkel je vanzelf een terughoudende houding. Tel daarbij op dat waarschijnlijk de socialisatie met mensen verre van optimaal is geweest en je krijgt een onzeker, angstig katje als resultaat. Hopeloos? Nee, dat niet maar dat ligt ook aan uw verwachtingen. De ervaring leert dat met rust en ruimte langzaam plaats is voor minder wantrouwen. Gewoon er mogen zijn geeft ruimte voor ontwikkeling. Maar, en dat is gewoon eerlijk, de kans dat Kirby een schootkatje gaat worden is waarschijnlijk te hoopvol gedacht.

Andere katten zijn geen probleem, de omgang met honden is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk en geen medische bijzonderheden. Heeft u een gezellig plekje waar ze geliefd is, of ze zich ooit laat aaien of niet? Kom kennismaken, u bent welkom!