Kian: ‘op gepaste afstand vind ik je geweldig’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-02-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 21-10-2018: we hebben een filmpje! En ziet u de stapjes vooruitgang die Kian heeft gemaakt? We vonden het de moeite waard om te delen in ieder geval.

Kian is een prachtig rood cyperse kater, pardon ex-kater met geboortedatum: 15-02-2014. Als zwerf in het asiel gekomen. Overigens, met dat binnenkomen had hij een beetje hulp nodig: met een vangkooi lukte het prima maar het opgesloten zijn in een kleine ruimte beviel hem toch echt niet. Nu hij aan het wennen is in de open kattenkamer zien we hem meer ontspannen liggen. Zo af en toe kraakt hij de krabpaal als veilig plekje. Kijken mag maar aankomen…

 

 

Of hij slechte ervaringen heeft opgedaan of eigenlijk gewoon te weinig positieve ervaringen, aanraken, knuffelen, het is allemaal voorlopig een no-go. Het is duidelijk te zien aan zijn houding, hoewel Kian liever een vluchtweg kiest dan de aanval. Zijn woonwensen geven vooral ruimte weer, niet alleen ruimte om te leven maar vooral ook ruimte om zichzelf te mogen zijn. Hoe hij zich gaat ontwikkelen? De toekomst zal het leren. Het kan zijn dat met tijd, liefde en geduld vertrouwen groeit en het met eigen mensen best goed gaat komen, het kan ook zijn dat hij altijd op de achtergrond blijft.

Positieve punten: keurig zindelijk en een gezonde eetlust zonder beperkende dieetvoorschriften. Andere katten zijn geen probleem, de omgang met honden en/of andere huisdieren is niet bekend. Heeft u een warm plekje in uw huis en hart? Kom kennismaken; u bent welkom!