Kevin: “laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan”

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-08-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Kevin is een knap zwart wit katertje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 06-08-2017. Eerlijk is eerlijk, hij is niet zo makkelijk. Eigenlijk heeft Kevin als levensmotto: laat me met rust! In het hokjesverblijf achter in quarantaine was dat extra moeilijk omdat de vluchtruimte beperkt was. In de open kattenkamer is dat een beetje makkelijker, nu zal hij eerder voor vlucht kiezen. Alleen als de uitweg geblokkeerd is, kiest hij een proactieve houding, naar voren. En nee, dat bedoelt hij niet liefdevol.

Hoe dat zo gekomen is? Altijd lastig om te zeggen maar grote kans dat zijn socialisatieperiode niet optimaal is verlopen. Jonge katjes moeten positieve ervaringen met mensen opdoen om een vertrouwensband te kunnen ontwikkelen. De mogelijkheid tot leren blijven katten behouden tot op hoge leeftijd, alleen de socialisatieperiode zelf valt niet meer in te halen. Vaak zie je dat dit soort katjes wel een band opbouwen met eigen mensen, angstig voor iedereen die niet tot de kring van intimi behoort. Ook Kevins gedrag komt voort uit angst, eigenlijk best sneu.

De kans dat hij in de toekomst een schootkat gaat worden schatten we niet zo groot. Het is belangrijk dat u geen hoge verwachtingen hebt. Wel een flinke dosis liefde en geduld, incalculeren dat het misschien nooit een knus gezellig katje gaat worden en blij met elk stapje vooruit. Andere katten zijn geen probleem, hij is een omgeving met meerdere soortgenoten gewend. De omgang met honden is niet bekend en u zult begrijpen dat een gezellig, druk gezin met jonge kinderen niet de optimale omgeving is. Naast de gebruikelijke medische handelingen zoals enten, chippen, ontwormen, ontvlooien en castreren is ook zijn gebitje mooi schoon gemaakt.

Helemaal startklaar voor een nieuwe toekomst. Komt u kennismaken? U bent welkom!