Kay kitten 15950

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-07-2018
Gecastreerd: nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Kay kitten 15950 is een prachtig zwart gemarmerd katertje met geboortedatum: 06-07-2018. Het kleine manneke liep eenzaam en alleen op een verlaten locatie/woonboerderij, geen broertjes of zusjes te vinden en ook mama was spoorloos. Deskundig werd de vangkooi ingezet en hij vond opvang bij één van onze gastgezinnen. Eerst maar eens lekker bijkomen en de bijscholing volgen in sociale vaardigheden met mensen.

De contacten met andere katten verlopen zonnig, hij verstaat en spreekt keurig ‘kattentaal’. Het zou dan ook prettig zijn als hij mag gaan samenwonen met een ander jong katje of vriendelijke jong volwassen kat. Iemand die hem het goede voorbeeld kan geven want mensen vindt hij best nog wel een beetje spannend. Het gaat in kleine stapjes vooruit, al had hij het vanmorgen (d.d. 28-09-2018) bij de dierenarts best een beetje zwaar. Snappen we, enten en chippen zijn ook indrukwekkende handelingen. Later op de middag maar even ‘goed gemaakt’ en hoewel hij het oppakken best moeilijk vind, was het op schoot zitten en zachtjes geaaid worden misschien stiekem wel oké, smelt.

De combinatie met kleine kinderhandjes is wellicht iets te veel gevraagd. In een nieuwe omgeving, dus na plaatsing, is het verstandig om met een niet al te grote ruimte van start te gaan: een klein overzichtelijk kamertje of een grote bench. Eerst vertrouwen geven en contact maken, daarna langzaam de ruimte wat groter maken. Het komt wel goed met kleine Kay, hij heeft gewoon iemand nodig die in hem gelooft. Bent u die persoon? Kom kennismaken; u bent welkom!