Katja: graag geliefd en veilig

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 05-06-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Katja is een tenger zwart wit poezenmeisje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 05-06-2016. Ondanks de bedachte voorzorgsmaatregelen door de eigenaar was het de jongedame toch gelukt om een knappe kater te regelen en had ze een nestje van maar liefst 6 kittens! Aangezien moederpoes en kittens zorg nodig hadden en dat door omstandigheden thuis geen optie was, moest er een oplossing gezocht worden. In één van onze gastgezinnen werd de hele familie ‘poes’ liefdevol gehuisvest. De kittens zijn inmiddels geplaatst, mama is ontzwangerd en gecastreerd en helemaal klaar voor plaatsing.

Deels door de omstandigheden, deels door haar eigen persoonlijke aanleg, Katja is een gereserveerd poesje. Contact maken heeft tijd nodig, voor dikke knuffels is het nog te vroeg. Zachtjes tegen haar praten doet haar knipogen, een kalmerend signaal. Voorzichtig even aan je vinger snuffelen, dat soort kleine stapjes. Nu in de open kattenkamer waar ze meer ruimte tot haar beschikking heeft, is ze verscholen in een veilig hoekje. Ze komt tevoorschijn als de dagelijkse schoonmaak is geweest en de drukte verdwenen…

Andere katten zijn geen probleem, de omgang met honden of bijvoorbeeld kinderen is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk. U begrijpt dat ze niet morgen op schoot zit, en waarschijnlijk overmorgen en volgende week ook nog niet? Gunt u haar een warm mandje waar ze veilig de tijd krijgt om te worden die ze zijn kan? Kom kennismaken; u bent welkom!