Jos zoekt nieuwe start als geliefd huisdier

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 17/08/2006
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 09-12-2017: Jos is naar de dierenarts geweest om zijn gebitje na te laten kijken. Een nuttige actie want: een ontstoken kies verwijderd, net als zijn voortandjes en alles fris schoon gemaakt, plus een kuurtje antibiotica zodat alles weer helemaal in orde is!

Update 27-11-2017: het gaat steeds beter, met name dierverzorger Marjan mag hem zelfs kammen!! Wat een beetje geduld en liefde al niet kan doen. Durft u hem ook een kans te geven? Jos zoekt nog steeds een warm mandje…

Update 11-10-2017: positieve ontwikkelingen! Jos heeft inmiddels besloten dat hij sommige mensen wel kan vertrouwen, o.a. dierverzorger Marjan, zie filmpje. De eerste seconden ziet u nog even Eros en daarna komt Jos een knuffeltje halen, top!

Jos is een beetje bijzonder, het is een gecastreerde kater, prachtig in wildkleur, met geboortedatum 17/08/2006. Bij een aantal katten hier op de site leest u dat ze gevangen zijn in het centrum van Den Helder, Jos is één van hen. De reden voor het vangen was dat de vaste verzorger niet langer in staat was om de groep katten te voeren. Eigenlijk was de buurt er ook niet echt blij mee, hoogste tijd voor actie. Bij chipcontrole bleek Jos een katje te zijn ooit als kitten geadopteerd uit ons asiel. Even dachten we nog wat leuk, dan is de eigenaar ook te vinden, maar dat bleek een beetje te zonnig gedacht. Inmiddels is het tijd om ons te richten op de toekomst, een nieuw warm mandje.

In het hokjesverblijf (quarantaine) kon hij soms een beetje gestresst reageren. Zo is hij weleens recht over de schouder van een vrijwilliger gesprongen, niet omdat hij kwaad wilde doen, gewoon omdat hij het contact te veel vond en weg wilde. Toch met een rustige benadering kun je hem wel aaien en zie je hem genieten. In de open kattenkamer is het een zoekplaatje, Jos doet zijn uiterste best om onvindbaar te zijn en komt vast tevoorschijn als het stil en rustig is. Zeker weten dat het beter gaat worden, hij heeft gewoon tijd nodig om te wennen en een niet al te drukke omgeving. Met een voorgeschiedenis als gewoon gezellige huiskat is de basis in orde, alleen heeft de periode van ´kat op straat´ de nodige indrukken achtergelaten…

Andere katten zijn geen probleem, samen met een sociale soortgenoot zou hem kunnen helpen om zijn ´verlegenheid´ te overwinnen. Urinecontrole gaf de diagnose van blaasgruis (struviet) zodat dieetvoeding noodzakelijk is (Royal Canin S-O). Geen probleem voor u, kom kennismaken, u bent welkom!