Joep: lieve stoere kanjer!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 13-09-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Joep is een knappe zwart witte kater, vanzelfsprekend gecastreerd, met geboortedatum: 13-09-2015. Een korte situatieschets: een gezellig gezin met kindje en dan de keus voor 2 kittens, wat kan er fout gaan? Eigenlijk niets en de katten groeien voorspoedig op. Dan wordt er een nieuw kindje geboren en langzaam verandert het gedrag bij kater Joep. Als het kindje begint te kruipen en dus meer beweeglijk wordt, gaat het fout. Joep neemt het heft in eigen pootjes en begint lelijk uit te halen en nee, het kindje is niet lelijk tegen de kat. Het gedrag wordt steeds heftiger en dus risicovoller, er moet een zwaar verdrietige keus gemaakt worden om Joep te herplaatsen.

U begrijpt, een omgeving met heel kleine kindjes is geen goede match, vanaf 10+ is geen probleem. Het is een echt gezelligheidsdier, graag in de buurt van zijn mensen. Hij wil wel graag naar buiten maar nooit voor lang en dan komt hij zich weer melden. Kattenluikje gewend. Voor de sanitaire behoeften kiest hij ook voor buiten. Toch is een kattenbak geen probleem, in het asiel maakt hij daar ook keurig gebruik van. Eet met smaak zijn bakje leeg en kreeg als bijzonder lekker tussendoortje soms een stukje kaas, een beetje vla, mjammie.

Zijn jachtinstinct geeft hij de ruimte door vliegjes te vangen, vlinders als trofee mee naar binnen te nemen. Joep is gewoon een vriendelijke kat die een zonnige liefdevolle omgeving verdient. Verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!