Jens: ‘zullen we nog even afstand houden?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 10-03-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 08-09-2018: Jens bleef een beetje last houden van niet al te stevige ontlasting, samen met de andere katten in de kattenkamer. Na een tijdje zoeken is de oplossing gevonden: hij krijgt I/D dieetbrokjes voor een betere spijsvertering en dat helpt!

Jens is een mooie roodcypers met witte kater, inmiddels ex-kater of beter gezegd: gecastreerde kater. Zijn geboortedatum is zo ongeveer 10-03-2014. Jens heeft een tijd in een redelijk grote groep katten geleefd en dat ging op zich wel goed, alleen heeft hij de neiging om zich wat overheersend op te stellen ten opzichte van soortgenoten. Misschien een ‘rooien en valen zijn donderstralen-karaktertrekje’?

Nu Jens in de open kattenkamer verblijft, gaan we zien of dat bazige gedrag ook hier naar voren komt, of dat het situatie-afhankelijk is. Vermoedelijk het laatste, de tijd zal het leren. De omgang met honden is niet bekend en eigenlijk is de omgang met mensen ook niet echt bekend. Het klinkt misschien vreemd maar van echt contact is er tussen ons en Jens nog geen sprake. Zijn lichaamstaal geeft aan ‘dit is verboden gebied, je mag het voerbakje neerzetten maar daarna graag snel en geruisloos achteruit’. Beetje positief is dat hij zo af en toe een knipoogje geeft als je zachtjes tegen hem praat, vertrouwen heeft tijd nodig, geduld en liefde. Grote kans dat hij zich meer ontspannen zal voelen als hij geen druk voelt.

Met het schoonmaken van zijn gebitje heeft hij afscheid moeten nemen van 2 kiesjes, gelukkig geen pijnlijkheden meer. Eenmaal gewend en helemaal thuis wil hij graag de mogelijkheid om buiten de buurt onveilig te maken, een definitief leventje als binnenkat is niet aan Jens besteedt. Heeft u gelijke mening dat ieder dier een gouden kans verdient en past een licht complex karakter prima in uw leven? Kom kennismaken; u bent welkom