Jelle: switcht u gezellig mee?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: kater
Geboortedatum: 15-05-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Jelle is een knappe beige rode kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 15-05-2017. Gevonden met een behoorlijke wond op zijn rug waarvoor hij medisch behandeld is, wond werd gehecht en nu genezen verklaard!  Behalve zijn opmerkelijke looks, je vraagt je toch af welke voorouders daaraan hebben bijgedragen?, is er nog een opvallende bijzonderheid: hij heeft nystagmus. In gewoon uitleggend Nederlands ‘verzamelnaam voor onwillekeurige ritmische oogbewegingen’. Het is een afwijkingen van de hersenen, nader onderzoek heeft geen ernstige dingen aan het licht gebracht en Jelle zelf heeft hij er geen last van. Geen zorgen dus. (Schijnt bij Siamezen vaker voor te komen.)

In de omgang zien we hem langzaam meer ontspannen worden. Vond Jelle alles in het begin best wel spannend, nu komt hij steeds meer contact maken, geeft kopjes. Niet direct aan ons maar wel aan zijn omgeving en steeds dichterbij, heel grappig. Omdat hij met deze actie best nog wel een beetje onzeker is, kan hij wat wisselend reageren. Te snel iets willen doet hem stresseren, maar in een rustig tempo met hem omgaan doet wonderen. Kortom, komt wel goed met Jelle.

Waarschijnlijk kan hij met andere katten overweg. Momenteel is hij aan het wennen in de open kattenkamer en tot nu toe gaat dat prima. De omgang met honden is niet bekend. Een gezellige, niet al te drukke omgeving, daar is Jelle naar op zoek, graag met buitenspeelmogelijkheden als hij helemaal happy gewend is. In het asiel laat hij keurig kattenbakzindelijk gedrag zien. U staat in de startblokken? Kom kennismaken; u bent welkom!