Jayson: ik doe wel stoer maar dat ben ik niet…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-01-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Jayson is een prachtige rood cypers met witte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 02-01-2013. Een deel van zijn verhaal is gelijk aan dat van Kian, hoewel hij niet op dezelfde locatie is gevonden. Als zwerf in het asiel gekomen, al had hij met binnenkomen een beetje hulp nodig. Met een vangkooi lukte het prima maar het opgesloten zijn in een kleine ruimte beviel hem toch echt niet. Nu hij aan het wennen is in de open kattenkamer zien we hem een klein beetje meer ontspannen zijn. Hij kiest zijn plekjes strategisch en heeft een duidelijke uitstraling van: kijken mag, aankomen doen we nog even niet.

Waar komt zulk niet vertrouwen vandaan? Het kan zijn dat hij slechte ervaringen heeft gehad met mensen, meest waarschijnlijk is dat er te weinig positieve ervaringen zijn geweest. Aanraken, knuffelen, het is allemaal toekomstmuziek. Jason zal voor vluchten kiezen, tenzij hij voor zijn gevoel geen kant uit kan. Zijn woonwensen geven vooral ruimte weer, niet alleen ruimte om te leven maar vooral ook ruimte om zichzelf te mogen zijn. Hoe hij zich gaat ontwikkelen? Het kan zijn dat met tijd, liefde en geduld vertrouwen groeit en het met eigen mensen best goed gaat komen, het kan ook zijn dat hij altijd op de achtergrond blijft.

Positieve punten: keurig zindelijk en een gezonde eetlust zonder beperkende dieetvoorschriften. Andere katten zijn geen probleem, de omgang met honden en/of andere huisdieren is niet bekend. Heeft u een warm plekje in uw huis en hart? Kom kennismaken; u bent welkom!