Jay: nog een beetje onzichtbaar

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 21-05-2006
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Rectificatie: het kan zijn dat u bij het lezen van onderstaande omschrijving bezorgd denkt dat Jay geen contact met mensen wil. Dat moeten we even rechtzetten want hij geniet wel degelijk van zachte knuffeltjes. Het is alleen dat hij nog niet uit zichzelf contact durft te maken maar met een rustige benadering mag je hem zeker aaien en geeft hij zelfs kopjes, zo schattig…

Jay is een ontroerende cypers witte kater, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 21-05-2006. Zo sneu, zijn vachtje was duidelijk niet in orde bij binnenkomst en over zijn hele lichaam waren allemaal korstjes voelbaar. Gelukkig heeft de behandeling geholpen, het gaat stukken beter. Het komt wel goed met hem.

Jay’s gedrag is een iets ander verhaal. Wat de oorzaak ook mag zijn, het is een onzeker katje. Bij voorkeur houdt hij zich muisstil, onder het motto: voor wie mij niet ziet, ben ik er ook niet. Niet echt een beschrijving waar veel mensen voor in de rij gaan staan en dat begrijpen we wel, en toch… Met een beetje (veel) geduld, liefde en waardering gewoon om wie hij is, ruimte om voor wat hij zou kunnen worden, moet het toch lukken om ook voor hem weer een beetje zon te laten schijnen? In de open kattenkamer heeft hij een veilig plekje uitgezocht, inderdaad een verstopplekje.

Jay is keurig zindelijk, leeft samen met andere katten. De omgang met honden is niet bekend. De gezellige reuring van een jong gezin is waarschijnlijk niet aan hem besteedt, een meer volwassen rustige omgeving lijkt beter passend. U bent nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!