Jari en Eline: in voor en tegenspoed!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater en Poes
Geboortedatum: 07-06-2011 en 07-08-2005
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Jari is een knappe blauwcypers met witte kater, gecastreerd, geschatte geboortedatum: 07-06-2011. Eline is een mooie schildpad met witte poes, gecastreerd, geschatte geboortedatum: 07-08-2005. Best bijzonder, de katten werden samen gevonden, zaten letterlijk samen op een bankje buiten waardoor we de conclusie trekken dat ze ook echt bij elkaar horen ondanks hun verschil in leeftijd. Ook in de kattenkamer zie je ze vaak samen, vandaar dat we ze alleen samen plaatsen en Jari of Eline alleen geen optie is. Gevonden dus geen voorgeschiedenis bekend maar dat er werk aan de winkel was, was duidelijk:

Jari bleek een deels afgestorven staart te hebben, hiervoor was amputatie noodzakelijk. Zijn staart is een stukje korter geworden, netjes genezen en geen risico meer voor infecties, en daar gaat het om. Het is een voorzichtig katje dat met een rustige kennismaking zeker wel te aaien is en daarvan geniet maar zichzelf niet op de voorgrond zet en in een nieuwe omgeving tijd nodig heeft om te wennen. Bij teveel drukte zoekt hij een verstopplekje.

Eline is een beetje ouder en had bij binnenkomst last van een hartruisje, een slecht gebit en was verkouden. Eerst maar eens op de Fortekor, hartmedicatie om de pompfunctie van het hartje te ondersteunen en natuurlijk antibiotica om de verkoudheidinfectie te bestrijden. Zodra ze sterk en gezond genoeg was om de narcose aan te kunnen, is haar gebitje netjes schoongemaakt. De dierenarts was tevreden over haar hartje, de medicatie is wel blijvend. Hoewel haar bloedwaarden geen reden tot zorg voor de nierfunctie aangaf, krijgt ze wel nierdieet. Dat ze af en toe een brokje mee snoept van Jari die gewone brokjes krijgt, is daarom niet echt ernstig.

 

Meneer en mevrouw gebruiken keurig de kattenbak en zouden graag, met mooi weer, in een katveilige tuin willen genieten van het buitenleven, lekker zonnebaden. Net als Jari ziet Eline een toekomstig samenleven met kinderen echt niet zitten, slechte ervaringen? gewoon niet gewend? We kunnen het u niet vertellen, graag een volwassen omgeving voor dit leuke setje.

Helemaal passend bij u en woonsituatie? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren