Jake: klinkt stoerder dan hij is

 

Ras: kruising Pers
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-08-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Jake is een prachtig zwart katertje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 04-08-2018. Naar alle waarschijnlijkheid is het een kruising Persje, net iets langer haar. Een tijdje geleden werd hij gevonden en via de opvang op Texel is hij in het asiel gekomen, een bang, onzeker katje dat heus wel contact wilde maar niet echt durfde. Om hem verder op weg te helpen mocht hij bijkomen in een gastgezin gespecialiseerd in bange katjes.

Nu komt het lastige deel qua uitleg: in de loop der tijd raakt Jake gewend in het gastgezin en bleek het een heerlijk speels katje die de aanwezige eigen kat blijmoedig plaagde. Alleen aaien en op schoot knuffelen, dat zit nog niet zo in zijn systeem. Eenmaal in handen blijkt hij best heel lief te zijn, alleen er zelf om vragen, nee dat zijn te grote stappen. In het asiel is hij in een bench aan het wennen aan de nieuwe omgeving en is hij eigenlijk het liefste spoorloos, verstopt in zijn mandje. Rustig kennismaken en wow, hij vindt knuffelen echt wel fijn. Maar we weten ook dat geven we hem de ruimte, dan is hij spoorloos en vrijwel onvindbaar. Het onzekere gedrag is dus ook hetgeen u gaat zien als u komt kennismaken. Het is een deel van het verhaal, niet de hele waarheid. Hoe de ontwikkeling verder gaat? De tijd zal het leren en Jake mag het zeggen. Voor eigen mensen laat hij zich wel zien, dan is het een feestje om naar zijn spelgedrag te kijken…

 
Andere katten in huis zijn geen probleem. Let wel, niet iedere (oudere) soortgenoot zit te wachten op een speels boefje. De omgang met honden is niet bekend. Een druk gezin met kleine kindjes is een minder goed idee. Natuurlijk is hij keurig kattenbakzindelijk.

De juiste match voor u? Kom kennismaken; u bent welkom!