Iris: eindelijk ME time!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 11-09-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Iris is een prachtig zwart poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 11-09-2014. Maanden geleden kwam ze zwanger in het asiel, afkomstig van een locatie met een grote groep katten. De dieren leefden half in huis, half buiten en dat was ook aan Iris te merken: terughoudend, voorzichtig en liever niet te veel contact. Gelukkig hebben we gastopvang, juist ook voor dit soort speciale katjes en daar was Iris welkom. Met de loop der tijd ontstond wel degelijk een vertrouwensband en was aaien prima, ze genoot zichtbaar. Alleen bij sommige plotselinge bewegingen zag je haar schrikken en sloop de angst weer even binnen. Met een vriendelijk woord kwam er weer ontspanning en kon het aaien verder gaan.

Na verloop van tijd zijn er 3 prachtige kittens geboren, met een beetje hulp van de gastmama. De kittens zijn inmiddels allemaal geplaatst en mama Iris is na het ontzwangeren keurig gecastreerd en nu klaar voor plaatsing. In het asiel, een niet bekende omgeving met allemaal andere mensen, zien we het oude gedrag weer naar boven komen± voorzichtig, terughoudend. Dat lijkt terug bij af maar met één belangrijk verschil, we weten nu dat ze eigenlijk best lief is en dat wat we zien stress is. Ze is op zoek naar iemand die verder kijkt en bereidt is om met tijd en geduld het vertrouwen te laten groeien. Andere katten is geen probleem. Sterker nog, Iris vindt het niet eens bezwaarlijk om haar eten te delen met soortgenoten, zo lief. Dat eten is wel een beetje bijzonder. Ze is een beetje gevoelig voor normaal kattenvoer maar doet het prima op ID brokjes, speciaal licht verteerbare kattenbrokjes. Het geeft haar ontlasting de juiste vorm, zo houden dus.

De omgang met kinderen is niet bekend, goed mogelijk dat een omgeving met iets oudere kinderen geen probleem is (10+). In het gastgezin waren ook honden aanwezig, het blaffen is bekend, geen direct contact. Tip: wilt u haar ergens in lokken of medicatie geven? Iris is dol op vis, gewoon gekookte koolvis. Niet te vaak omkopen, het werkt super. Met de castratie is ook gelijk haar gebitje nagekeken, schoongemaakt en een paar onherstelbare kiesjes zijn verwijderd. Niets meer aan doen, helemaal netjes. Keurig zindelijk, al heeft ze een voorkeur voor een ruime kattenbak of gewoon lekker buiten als ze eenmaal gewend is.

Gunt u haar een warm mandje waar ze heerlijk mag ontspannen zonder al dat kittengrut om haar heen. Kom kennismaken, u bent welkom!