Imke: stiekem best lief

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 02-12-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Imke is een mooi schildpadpoesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 02-12-2014. Wat u niet ziet op de foto is wel opvallend: ze heeft een kort stukje staart. Waarschijnlijk door een ongeval ontstaan en nee, ze heeft er geen last van, beweegt als iedere andere kat en voordeel: u kunt haar altijd herkennen 😉

Net als een aantal andere katten op de site is ze afkomstig uit een situatie waar veel katten leefden, met vrije in- en uitgang. Ze had 3 prachtige kittens bij zich toen ze in het asiel kwam, is een poosje in gastopvang geweest. Alle kittens zijn geplaatst, mama ontzwangerd en gecastreerd, helemaal klaar voor een forever home.

In het contact met mensen is ze een beetje voorzichtig, ontwijkend en dat terwijl ze het wel degelijk fijn vindt om geaaid te worden. Soms laat ze een briesje horen, geen agressie, ze gaat eerder een stukje naar achter. Maar is dol op lekkere hapjes en snuffelt heel voorzichtig als je je hand naar haar uitstrekt. Komt wel goed met een beetje tijd en geduld.

De omgang met honden is niet echt bekend. Er waren wel honden in het gastgezin maar direct contact is er niet geweest. Een gezin met kleine kindjes is misschien iets te veel drukte, 10+ is wellicht een goede match. Keurig kattenbakzindelijk. Ze wil graag in haar nieuwe thuis buitenspeelmogelijkheden, lekker in het zonnetje rollebollen, Imke kijkt er met liefde naar uit.

Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!